5 Voordelen van werken met essentiële olie

  1. Onmiddellijk resultaat

Doordat essentiële olie 100 X krachtiger is dan verse of gedroogde kruiden zijn pijn maar ook kwaaltjes sneller te verhelpen.

Het ontstaan van een ziekte wordt aangepakt en alhoewel dat de oorzaak van een kwaal aanpakken meer tijd in beslag kan nemen zijn de resultaten zeer positief. Het is een oude maar toch zeer moderne manier van kruidengeneeskunde.

2. Gebruiksvriendelijk

Het kleine formaat van flesjes essentiële olie maakt het makkelijk om overal mee te nemen. Bergamot druppelen op een tissue in een klas vol onrustige kinderen kan helpen om de situatie terug onder controle te krijgen. Eucalyptus in de auto helpt bij verkoudheid en verstopte neus. Lavendel is dan weer een wondermiddel in de speeltuin bij geschaafde knieën en bijen en wespensteken.

3. Essentiële olie is goedkoop

In tegenstelling tot wat beweerd wordt zijn pure onversneden essentiële oliën goedkoop. Een flesje van 10 ml bevat ongeveer 200 druppels. Een flesje lavendel van 10 m bevat druppels van € 0.06 per stuk.

4. Geen ingewikkelde gebruiken

Een enkele druppel Ylang ylang op een tissue naast je hoofdkussen zal je helpen slapen. Het brengt je hart en volledige systeem tot rust. Een druppel pompelmoes innemen per dag helpt je honger in toom te houden, zuivert je lever en helpt je het zonnetje te zien.

5. Ideale smaakmaker

Gebruik essentiële olie niet alleen om te verdampen, te smeren of in te nemen. Laat je gerechten opleven door één enkele druppel toe te voegen voor die extra smaaksensatie. Voeg 1 druppel weerstand verhogende  tijm linalol toe aan je stoofvlees. Geef je groenteschotel een druppel venkel voor een extra goede vertering.

Binnenkort starten we met een enthousiaste en energieke groep aan de opleiding aromatherapeut. Was jij te laat met je inschrijving ? Geen nood, hou onze nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe workshops en opleidingen of check onze agenda.

Agenda

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan ? Ontdek dan onze boeken boordevol informatie en doe het zelf tips.

Koken met kruiden (extracten)

Boek Creatief met kruiden en essentiële olie