Geranium (Pelargonium graveolens) brengt je in balans

Terug aan het werk en je maag en darmen grommelen. Iets verkeerd gegeten of last van stress ? Deze eenvoudige, natuurlijke middeltjes zorgen voor verlichting. Wie last heeft van maag- en darmproblemen mag echter nooit vergeten dat je mond het begin is van de spijsvertering. Verzorg hem! Flossen bij elke poetsbeurt gaat ontstekingen in je lichaam tegen. Als je last hebt van tandvleesontsteking zal een operatie niet door kunnen gaan.

Yoghurt, banaan, witte rijst en zwarte chocola kunnen kunnen helpen bij diarree. Als je diarree krijgt doordat je iets verkeerds hebt gegeten, neem dan niet meteen zware medicijnen die de stoelgang stoppen. De kwalijke bacteriën blijven dan in maag en darmen circuleren.

Tips

Neem driemaal daags een eetlepel hydrolaat van geranium (Pelargonium graveolens). Het zal de diarree stoppen maar je krijgt daarna geen last van verstopping. Blijf bij diarree gewoon dooreten, zodat de slechte bacteriën op een natuurlijke manier je lichaam verlaten. Heb je geen bedorven ingrediënten verorberd, maar heb je diarree door zenuwen, angst of stress? Of moet je voor een belangrijke afspraak of examens telkens een paar keer naar het toilet? Neem gedurende een paar uur voor de gebeurtenis elk uur 2 druppels essentiële olie van geranium (Pelargonium graveolens) in een glas honingwater of op een neutraal tablet.

Je kunt hiervoor ook essentiële olie van oranjebloesem (Citrus aurantium) op dezelfde manier gebruiken. Die werkt sterk ontspannend (en pijnstillend).

Pelargonium is afgeleid van het Griekse woord pelargós, dat ‘ooievaar’ betekent. Het wordt zo genoemd vanwege de gelijkenis van de vrucht met de snavel van deze vogel. Essentiële olie van pelargonium kennen we onder de foute naam geranium.

Een lekker recept met essentiële olie van geranium vind je in

Koken met kruiden (extracten)

Geraniumcake