Helicryse (Helichrysum italicum) als bloedverdunner

ook wel immortelle, everlasting of strobloem genoemd omdat ze hun mooie gele kleur behouden als ze gedroogd worden zie je vaak op oude grafstenen op het kerkhof.

Helicryse, een altijd groene struik die tot 60 cm hoog wordt, groeit in Zuid-Europa op droge en zonnige plaatsen. Van gedroogde boeketten tot gebruik in de parfumindustrie, overal is helicryse populair vanwege de prachtige gele kleur en het sterke aroma dat de bloemen afgeven.

Door stoomdestillatie van de bloeiende toppen ontstaat een essentiële olie die virussen bestrijdt, de aanmaak van witte bloedlichaampjes stimuleert, de lever versterkt en krachtig werkt tegen bloeduitstortingen en blauwe plekken.

Littekens

Helicryse (Helichrysum italicum) is een wondermiddel tegen littekens na een operatie. Het werkt desinfecterend en gaat zwelling en ontstekingen tegen. En het laat blauwe plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Neem 100 ml tarwekiemolie (Triticum aestivum), die de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert, en voeg hier 20 druppels essentiële olie van helicryse aan toe. Breng twee- tot driemaal daags aan. Gebruik olijfolie als basis bij glutenintolerantie of -allergie.

Bloeddruk

Helicryse (Helichrysum italicum) brengt de bloeddruk in evenwicht. Verdun 40 druppels essentiële olie in 100 ml teunisbloemolie (Oenothera biennis). Breng deze olie tweemaal per dag aan op de polsen. Bewaar de olie in de koelkast. Vermijd verder stimulerende drank en voeding, zoals koffie, wijn, pittig gekruide gerechten en kruiden die stimulerend werken, zoals rozemarijn.

Let op met helicryse!

Helicryse werkt als bloedverdunner. Mocht je al bloedverdunners gebruiken, dan zal bij de volgende controle misschien blijken dat je ze niet meer nodig hebt. Stopzetten van medicatie doe je uitsluitend in samenspraak met je arts.