De kracht en smaak van limoenen niet alleen lekker in verfrissende drankjes maar ook lekker in kruidenboter.

Limoen (Citrus limetta) Is de vrucht van een kleine, groenblijvende boom afkomstig uit de tropen. Limoen wordt verwerkt in veel vruchtendrankjes, cola’s en limonades. Het verfrissende aroma van limoen geeft ook die extra intense geur aan parfums, werkt ontsmettend en gaat virussen te lijf. Net zoals citroen bevordert limoen de aanmaak van witte bloedlichaampjes.
Foto Roos Mestdagh

 

Kurkuma-limoenboter
Ingrediënten
250 g boter
3 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma of 1 druppel essentiële olie van kurkuma
3 druppels essentiële olie van limoen of de zeste van limoen
eventueel peper en zout
Bereiding Doe de malse boter in een kom en meng met de fijngehakte knoflook, het paprikapoeder en de essentiële olie van kurkuma en limoen. Werk eventueel af met peper en zout. Vul terracotta potjes met deze boter of maak er een rolletje van en laat opstijven. Serveer bij vis, vlees of groenten. Je kunt deze boter ook invriezen. Makkelijk als je een onverwachte barbecue of hapjesavond hebt.
TIP Gebruik je liever geen boter? Je kunt al deze ingrediënten mengen in je favoriete olie. Met amandel- of hazelnootolie wordt het nog smaakvoller.

Typ een chatbericht…