Een natuurlijke geur voor in je auto

Foto Roos Mestdagh

Niets zo ergerlijk als synthetische geuren in je auto. Kies voor natuurlijke geuren zodat jij en alle meerijders zich lekker in hun vel voelen.

Aan de slag !

Geurzakje

zakje uit voile

rijst

gedroogde kruiden

essentiële olie

linten om te versieren

Besprenkel wat ongekookte rijst met enkele druppels essentiële olie en meng er mooie, heerlijk geurende kruiden onder. Giet het geheel in een zakje dat gemaakt is van voile en dat je afwerkt met mooie linten en versieringen. Hang het in je auto voor een lekker luchtje.

Pepermunt (Mentha x piperita) gebruik je bij reisziekte of extreem warme temperaturen. Omdat pepermunt afkoelend werkt, gebruik je het niet als er baby’s in de buurt zijn.

Grove den (Pinus sylvestris) is een enorme hulp als je last hebt van je luchtwegen. De olie is geschikt voor jong en oud én zwangere vrouwen. Doordat ze meer zuurstof in je bloed brengt, verdrijft ze vermoeidheid.

Bergamot (Citrus bergamia) is een citrusvrucht die wordt gebruikt bij de productie van earlgrey thee. Bij uitputting gaat de olie de geest verfrissen. Ze is een superhulp bij kinderen die hyperactief zijn. Een ideale geur voor een lange autorit richting vakantiebestemming.

Petitgrain orange (Citrus aurantium) wordt gemaakt van de bladeren en twijgen van de bittere sinaasboom. Deze rustgevende geur helpt bij angst. Goed voor iemand die in paniek raakt op de weg.

Wierook (Boswellia carterii) vertraagt de ademhaling en verhoogt de concentratie en het puntgericht denken. Vooral in combinatie met citroen.