Ik nodig je uit op 15 augustus 2018 voor een sneak preview !

De leukste tuin ligt in Genk !

Nadat we last hadden gehad van de buxusmot hebben we besloten om de hele voortuin om te bouwen. En dit volgens de principes van de Feng Shui. We hebben kruiden aangeplant in 5 compartimenten die de 5 elementen vertegenwoordigen hout, vuur, aarde, metaal en water. De  tuin zal pas in de herfst helemaal afgewerkt zijn maar, als je de kruiden wilt ontdekken en de filosofie achter het ontwerp ben je van harte welkom op 15 augustus.

We nodigen je uit voor een boeiende kruidenlezing gevolgd door een English High Tea.
En een sneak preview van mijn nieuwste boek dat verwacht wordt eind augustus !

Niets is zo fijn als bij een opkomend kwaaltje alles bij de hand te hebben

*gemakkelijke, veilige en doeltreffende kruidenremedies

*overzichtelijk gerangschikt naar lichaamsdeel

*voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurlijk genezen

 

De natuur als medicijn biedt een inkijkje in de fascinerende wereld van geneeskrachtige kruiden, van heemstthee tegen oorontsteking tot geraniumolie tegen eczeem. Auteur Créosa Govaers bouwde haar uitgebreide kennis van medicinale planten op toen ze zelf pijnpatiënt was. In dit boek beschrijft ze in toegankelijke taal de toepassing van plantaardige producten bij specifieke aandoeningen. Ze geeft volop tips voor bereidingswijze en toediening, en beschrijft van een tiental kruiden hoe je ze zelf kunt kweken. Het boek is laagdrempelig en biedt voor elk wat wils, van de doorgewinterde liefhebber tot beginners in de kruidenleer.

Een English High Tea bij Creosa

Wat kan je verwachten ?

-Ontvangst om 14 uur met een glaasje cava.

-14.15 uur start interactieve lezing.
We maken verschillende bereidingen uit mijn vorige boeken “Koken met kruiden” en “Creatief met kruiden en essentiële olie”. Zoals steeds zijn er proevertjes, smeerseltjes en kruiden om te ontdekken.
En we lichten een tip van de sluier van mijn nieuwste boek
“De natuur als medicijn”.

-15.30 uur de gerechten van de English High Tea worden kort toegelicht om daarna te genieten van zowel zoete als hartige lekkernijen. Niet nodig om achteraf nog een restaurantje te boeken ! Het High Tea aanbod in buffetvorm zal iedere honger stillen.

-Terwijl ik verschillende soorten thee aan tafel schenk is er tijd om vragen te beantwoorden.

-Voor iedere bezoeker voorzien we een kruidige goodiebag.

€ 45p/p. De inschrijving worden afgesloten op 1 augustus.
Wees er snel bij want volzet is volzet !

Inschrijven  info@creosa.be


Op vakantie in het buitenland ? Dit zijn tuinen die een bezoekje waard ziin !

Speels fantastische beeldhouwwerken zoals deze behoren tot de hoogtepunten van de Lost Gardens of Heligan in Cornwall, Engeland. De uitgestrekte tuinen werden in de loop van een eeuw opgebouwd door de familie Cornish Tremayne op een stuk land dat 400 jaar lang hun familiebezit omvatte. Na de Eerste Wereldoorlog raakten de tuinen in verval en verwaarloosd tot in de jaren negentig, toen een restauratieproject het terrein weer in oude glorie bracht. Hoogtepunten van de geliefde tuinen zijn onder meer verschillende meren, spectaculair enorme rododendrons en camelia’s en een niet-gecastreerde sectie die bekend staat als de Jungle.


Ramme Gaard

is een biologische boerderij en een landgoed, net ten noorden van Hvitsten in de gemeente Akershus, aan de kust van Noorwegen, eigendom van de miljardair-filantroop Petter Olsen. De baroktuin is opengesteld voor het publiek en is vanaf het begin ontwikkeld als een werkende boerderij met biologische principes, met sculpturen, vijvers, fonteinen en watervallen.


Het Kasteel van Villandry
ligt  in het departement Indre-et-Loire van de regio Centre-Val de Loire in het midden van Frankrijk. Het kasteel is vooral bekend vanwege zijn tuinen in 16e-eeuwse stijl. Er zijn een moestuin, een groentetuin, kruidentuin en een bloementuin.


Giardino Giusti, Italië
Deze prachtige Italiaanse tuin behorende tot de familie Giusti en ontworpen in de 16e eeuw bevat eeuwenoude bomen, waterspuwers, fonteinen, grotten (die vreemd echoën) en oude inscripties alle ondergedompeld in een zorgvuldig aangelegde omgeving die profiteren van de verschillende niveaus van de terrein.De tuin werd bezocht door beroemde toeristen zoals Goethe en Mozart. Voor meer informatie, bezoek www.palazzogiardinogiusti.it


De tuinen van het museum in Borderouge Toulouse
Een levend museum in het hart van de stad

De tuinen van het museum zijn een unieke plek in Toulouse. Rondom de vijver van de Maourine en in het hart van de wijk Borderouge, zijn de tuinen van het museum voor iedereen, jong en oud, amateurs of neofieten, een plaats van ontdekking en verbazing.


Ferdows Garden
is een historisch complex gelegen in het district Tajrish in Shemiran (noordelijk Teheran), Iran. Na de revolutie van 1979, tot 2002, diende Ferdows Garden als een trainingscentrum voor het maken van films. Sinds 2002 huisvest het het cinemamuseum.


Kenrokuen

in Kanazawa is terecht geclassificeerd als een van de “drie mooiste tuinen van Japan” naast Mito’s Kairakuen en Okayama’s Korakuen. Het ruime terrein was vroeger de buitentuin van het Kanazawa-kasteel en werd gebouwd door de heersende Maeda-familie gedurende een periode van bijna twee eeuwen. Kenrokuen is in 1871 voor het publiek geopend en beschikt over een verscheidenheid aan bloeiende bomen die de tuin elk seizoen een andere look geven.


Gelegen aan de oevers van de rivier de Theems in Londen, ligt de Royal Botanic Gardens, een van de grootste tuinen ter wereld. Deze tuinen herbergen de grootste verzameling levende planten ter wereld (meer dan 30.000) en worden onderhouden door meer dan 700 werkenemers. De tuinen en de gebouwen errrond staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn sinds 2003 open voor publiek.