Lavendel en Niaouli bij hoofdpijn

Aan het begin van een infectieziekte, zoals griep of sinusitis, kan hoofdpijn aankondigen dat je rust moet nemen.

Verdun 10 druppels essentiële olie van Niaouli (Melaleuca quinquenervia) in 50 ml basisolie. Breng deze olie aan op de sinussen (onder de ogen) en neus. De olie opent de neus en sinussen en is zeer bacteriedodend.

Niaouli is een vijftien meter hoge boom die veel voorkomt in Australië. Door de takken en bladeren te destilleren ontstaat essentiële olie. Die heeft een sterk anti-allergene werking en is een zegen voor neus, keel en luchtwegen. Verdamp een of twee druppels olie in een neussprayverstuiver om een vrije neus te krijgen. NB: niet gebruiken voor baby’s tot 1 jaar.

Stress

Stress, spanningen, emoties en nervositeit maken dat we al onze spieren aanspannen: we nemen een soort ‘vechthouding’ aan. Hierdoor kan hoofdpijn ontstaan. Als je hier last van hebt is het belangrijk dat je ontspanningsmomenten inlast. Voor de een is dat een flinke wandeling, een krachtsport of yoga, voor de ander kan een lachsessie de oplossing zijn.

Verplicht jezelf in elk geval regelmatig om de knop om te zetten en een moment te creëren waarop je alles achter je laat. Goed voor jezelf én voor je omgeving.

Tip

Vul een roller met 10 ml basisolie en voeg 10 druppels essentiële olie van lavendel (Lavandula angustifolia) toe voor een rustgevend gevoel. Gebruik de roller om het mengsel aan te brengen op de slapen.