Niaouli (Melaleuca quinquenervia) de Nr. 1 voor sinussen

is een vijftien meter hoge boom die veel voorkomt in Australië. Door de takken en bladeren te destilleren ontstaat essentiële olie. Die heeft een sterk anti-allergene werking en is een zegen voor neus, keel en luchtwegen. Verdamp een of twee druppels olie in een neussprayverstuiver om een vrije neus te krijgen.

Recept voor voetenolie

Niet alle kruidencrèmes en -zalfjes zijn geschikt voor kleine kinderen, deze voetenolie echter wel, zelfs al voor kinderen vanaf 1 jaar. Neem 100 ml basisolie – amandelolie, abrikozenpitolie of zelfs olijfolie uit de keuken – en voeg 20 druppels essentiële olie van zoete sinaasappel (Citrus sinensis) en 10 druppels essentiële olie van niaouli (Melaleuca quinquenervia) toe. Niaouli heeft sterke antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende kwaliteiten.

tip

De essentiële olie van de zoete sinaasappel komt uit de schil van deze vrucht. Zoete sinaasappel werkt goed, zowel bij kinderen als volwassen. Deze zoete, troostende snoepjesgeur helpt angst te verdrijven en helpt bij spanningen en stress.

Aan het begin van een infectieziekte, zoals griep of sinusitis, kan hoofdpijn aankondigen dat je rust moet nemen. Verdun 10 druppels essentiële olie van Niaouli (Melaleuca quinquenervia) in 50 ml basisolie. Breng deze olie aan op de sinussen (onder de ogen) en neus. De olie opent de neus en sinussen en is zeer bacteriedodend. Gebruik het echter niet bij baby’s tot 1 jaar.

Bij een rode neus door verkoudheid: laat een opengesneden vanillestokje trekken in 50 ml amandelolie. Gebruik deze olie voor een zachte, aangenaam geurende verzorging van je bovenlip en neus.