Zin om je tuin of balkon om te toveren tot een kruidenoase ?

Zaterdag 6 april 2019 10-13 uur Genk Creosa Aroma Experience

Infodag met degustatie “Wat plant ik in mijn tuin ?”

Ben je ook net als ik zot van kruiden ?

Dan heb je geluk. Want door kruiden te planten heb je meteen ook een aantal vaste planten met prachtige bloemen die bijen en vlinders aantrekken.

Je weet misschien niet altijd wat je met die kruiden moet aanvangen ?

Daar ga ik je mee helpen 🙂

20 Kruiden om van te houden laat ik jou ontdekken.

Ik vertel je waar je ze moet planten en wat je ermee kan doen.
Je ontvangt van mij een syllabus zodat je thuis alles nog eens rustig kan nalezen en je recepten bij de hand hebt.


We gaan ook voor iets minder bekende maar toch zeer geliefde kruiden (sommige kruiden vind je niet in ieder tuincentrum) waar je onneidig mee aan de slag kan gaan.


Zaterdag 6 april 2019 10-13 uur Genk Creosa Aroma Experience

Infodag met degustatie “Wat plant ik in mijn tuin ?”

Inbegrepen :

Kruidige drankjes en lekkere hapjes

Beknopte syllabus met kruidenuitleg

Zaaipakketje en kruiden van Puur Aroma voor iedere bezoeker

€ 45/p.p.

Inschrijven : info@creosa.be


– WEEGBREE smalle (Plantago lanceolata)De verse blaadjes zorgen in een infusie voor een anti allergische werking dat goed helpt bij hooikoorts. De gedroogde plant gaat na 12 macereren in koud water helpen bij keelpijn, ademhalingsproblemen en verzachten bij maagzweren, maag en darmontstekingen.

-ALANT (Inula graveolens) Als inheemse plant uit Centraal- Azië, Zuid- en Oost-Europa kun je alant vinden op lemige, vochtige grond. De plant is winterhard en kan tot 2,5 meter hoog worden. De plant heeft dikke bladeren, die van boven ruw en van onderen zijdezacht aanvoelen, en geeft van juni tot september prachtige gele bloemen. Alant werd vroeger op veel plaatsen geteeld voor medicinaal en culinair gebruik. Het zat in drankjes, zoals absint, maar ook in geconfijte snoepjes tegen keelpijn, kinkhoest en infecties. Alant werkt slijmoplossend, vochtafdrijvend, bloedzuiverend, infectiewerend, het bevordert de eetlust en spijsvertering, en kalmeert het zenuwstelsel;

DRIEKLEURIG VIOOLTJE (Viola tricolor) Van Siberië tot aan de Himalaya, van Azië tot Europa, overal vind je het driekleurig viooltje. Deze winterharde eenjarige of tweejarige plant die tot 40 centimeter hoog
wordt, bloeit van mei tot augustus. Gewijd aan de maagd Maria vanwege zijn kleuren – hemelsblauw, purper en goud – komt het driekleurig viooltje van oudsher van pas bij huidaandoeningen en als koortswerend en zweetafdrijvend middel. Tegenwoordig vind je het als tinctuur, poeder, infuus, kruid en in zalf vanwege zijn bloedzuiverende, ontstekingswerende en ontgiftende eigenschappen.

Zaterdag 8 juni 2019 10-13 uur Leuven Kruidtuin Orangerie

Workshop “De natuur als medicijn”

Meer info
http://creosa.be/agenda/

Inschrijven
info@creosa.be