Bouillonkruiden, glutenvrij en suikervrij

Zondag 21 juli wordt de nationale feestdag van België gevierd. En hoe kan je dat beter vieren dan met het nationaal gerecht te serveren; Friet met mosselen.
Foto By Creosa
Met deze glutenvrije en suikervrije bouillonkruiden geef je dit gerecht een extra krachtige smaaksensatie. Bouillonkruiden zijn makkelijk om te maken en bewaren lange tijd. Ze zijn; als je ze zelf maakt glutenvrij en suikervrij. Nu dat het tijd is om kruiden te oogsten kan je hier oneindige variaties van maken.

Benodigdheden 1 pak soepgroenten 3 uien in stukken gesneden 2 stengels selder 1 bol knoflook 8 kruidnagels 4 takjes tijm 4 takjes bonenkruid 1 eetlepel oregano 1 eetlepel rozemarijn Peper en zout
Werkwijze Verwarm de oven voor op 90° C. Verdeel de soepgroenten over een bakplaat. Snij de selder en de uien en verdeel deze over de soepgroenten. Snij de bol knoflook doormidden en verdeel ze over de bakplaat. Strooi alle kruiden over de groenten en kruidt alles af met peper en zout. Zet de bakplaat in de oven gedurende 1 uur op 90° C met de ovendeur gesloten.
Schep regelmatig door de groenten zodat alles de kans heeft om goed te drogen. Zet een houten lepel tussen de ovendeur zodat de deur op een kier blijft staan. Bak 4 uur verder op 90° C terwijl je regelmatig de groenten omschept.
Laat het geheel afkoelen en mix heel fijn of blend. Mocht het na het blenden nog vochtig zijn zet het dan terug voor 1 uur in de oven op 90° C.
Bewaar in een afgesloten container.
Fijne feestdag !