Het is komkommertijd ! Maak ze allemaal in.

Foto Roos Mestdagh

Ingrediënten
augurken
zout (75 g zout op 1 l water)
kleine uitjes
1 chilipepertje                                                                                                                             kruiden naar keuze, o.m. venkelzaadjes
witte natuurazijn
suiker (200 g suiker op 1 l natuurazijn)
weckpotten

Bereiding
• Was de augurken goed en zet ze 24 uur lang in een oplossing van zout met water. Gebruik voor elke liter water 75 g zout.
• Spoel ze de volgende dag goed af in koud stromend water.
• Schil je uitjes, maak je chilipeper proper.
• Vul nu je weckpot met alle groenten. Maak een laagje uien, dan weer een augurken.
• Gebruik van alle soorten kruiden: laurierblaadjes, venkelzaadjes,
peperbolletjes, tijm. Geen kruiden in huis?

Gebruik
essentiële olie. Maar denk eraan: werk met weinig druppels.
1 druppel is vaak al genoeg! Los je essentiële olie op in de
azijn.
• Verwarm nu de azijn met de suiker, zodat de suiker oplost.                                         Giet het azijnmengsel tot helemaal aan de rand van de weckpot.
• Sluit de weckpot goed af en laat hem twee maanden op een
koele en donkere plaats staan.

TIP
Je kunt verschillende soorten azijn gebruiken: appelazijn, rodewijnazijn,
sherryazijn. Gebruik ook eens bruine of basterdsuiker.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je opgelegde augurken komen proeven ?

Schrijf je in voor de lezing met English High Tea op 15  augustus.

Uitgebreide info vind je in onze Agenda

 

Recept uit :

Koken met kruiden (extracten)