Over Creosa

Lekker, geurig , zen , …. Creosa Aroma Experience.

Van de oudheid tot vandaag weten artsen en apothekers dat  kruiden geneeskrachtige substanties bevatten voor lichaam en geest. Créosa Govaers is passioneel bezig met kruiden en aroma’s en weet als geen ander hoe ze essentiële oliën van kruiden en verse  kruiden kan verwerken in recepten. Ze zweert bij eenvoud en laat zo de kruiden tot hun volle recht komen.        

Scones met look en rozemarijn, Peterseliewijn, Curcuma limoenboter, Panna cotta met sinaas bitter, Cappuccino van zalm met roomse kamille, Mueslirepen met gember, Geraniumcake, Fudge met Rozemarijn, Karwijzaadbrood, Verloren brood met siroop van roos en oranjebloesem…

Spannende namen voor bijzondere gerechten. Ze werden gecreëerd door aromatherapeute Créosa Govaers. Een echte boost voor uw smaakpapillen.

Maar er is meer: de gerechten zijn niet alleen verrukkelijk, ze zijn ook nog heilzaam voor geest en lichaam.. . Créosa Govaers serveert deze kennis samen met de recepten.

Koken met kruiden (extracten) Uitgeverij Davidsfonds verscheen in september 2016. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek Creatief met kruiden en essentiële oliën waar kruiden toegepast worden in huis, op het werk en voor het algemeen welbevinden.

Vaak gevraagd bij Tvl en op lokale radio GRK. Vanaf februari 2017 geeft ze haar kennis en haar recepten ook prijs op Njam.be

Voor Erfgoedcel en met de hulp van Koen Vanmechelen en Stad Genk opent op Erfgoeddag zondag 23 april haar nieuwe Expo Herba Sacra. Deze Expo zal daarna door heel Vlaanderen rondtrekken.

Iedereen heeft een geur die heilig is voor hem. Een aroma met herinneringen en emoties die je  meevoert naar een andere wereld. De tijd dat je gelukkig of verdrietig was, het moment dat er iets gebeurde dat je raakte.

Soms heb je de geur niet zelf gekozen maar was het al aanwezig of werd het je opgedrongen. Een levenslange binding met de geur van kruiden, voedsel, synthetische producten zelfs al voor de geboorte bepalen mee je karakter en hoe je met emoties omgaat.

Ga terug naar je neus, naar je erfgoed en hervind het heilig kruid; je herba sacra.

Creosa Aroma Experience

St-Lodewijkstraat 74  3600 Genk www.creosa.be  info@creosa.be +32(0)475/31.23.92