Teambuilding of erop uit met een groep

Wandeling of lezing met English High Tea   

Kom naar Genk en ontdek Creosa Aroma Experience

Ontdek de ontstaansgeschiedenis van het arboretum in Genk.

In 1902 vond men in Genk steenkool. Men begon met de aanleg van drie steenkoolmijnen op Genks grondgebied. Op 3 juni 1914 om half twee ’s middags werd de eerste steenkool bovengehaald. Niet lang daarna opende de mijn van Winterslag en even later de mijnen van Waterschei en Zwartberg.

Er was dringend hout nodig voor in de mijnen.

In 1927 besluit het gemeentebestuur om op de heidevlakte tegenover het college een proefaanplanting van bomen aan te leggen. Om te kunnen vaststellen welke soorten dennen, sparren en coniferen bestand zijn tegen de arme Genkse zand –en kiezelgrond gaat men een  40-tig tal bomen planten. Dennen, sparren , lorken, cipressen, beuk , inlandse en Amerikaanse eik vormen samen het Mijnboretum.

We gaan samen met jou op pad om bomen te knuffelen, kruiden ontdekken en mysteries op te lossen. Deze wandeling van 30 minuten laat je inspireren om met kruiden aan de slag te gaan.


Na de wandeling wordt je ontvangen met een glaasje cava en stellen we een veelheid aan hapjes voor. Een compleet buffet staat voor jullie klaar. Allemaal gemaakt met kruiden en essentiële olie. Tussendoor is er tijd om vragen te beantwoorden en recepten uit te wisselen.

Parkeerplaatsen voor de deur, genieten in een prachtig zomerhuis

Minimum 10 personen maximum 30 personen, openbaar vervoer op 300 meter.

English High Tea is ook combineerbaar met een lezing.

Prijs : € 45 p.p. alles inbegrepen. Gidsbeurt, English High Tea in buffetvorm + voor iedere deelnemer Bliss magazine.Bij u op het bedrijf, cultureel centrum, school, …

Voor uw werknemers en gasten hebben wij een prachtige belevingsexpo opgezet. Herba Sacra

Iedereen heeft een geur die heilig is voor hem. Een aroma met herinneringen en emoties die je  meevoert naar een andere wereld. De tijd dat je gelukkig of verdrietig was, het moment dat er iets gebeurde dat je raakte.

Soms heb je de geur niet zelf gekozen maar was het al aanwezig of werd het je opgedrongen. Een levenslange binding met de geur van kruiden, voedsel, synthetische producten zelfs al voor de geboorte bepalen mee je karakter en hoe je met emoties omgaat.

Ga terug naar je neus, naar je erfgoed en hervind het heilig kruid;

je Herba Sacra.

Deze expo voert je mee naar de geuren van vroeger en nu en laat je de werkingskracht op de hersenen ontdekken. Ga je neus achterna en vertrouw erop dat je bij de neus genomen wordt.

 

De expo is opgebouwd uit verschillende facetten die je zintuigen op scherp zetten.

*Geurkastjes

Deze geurkastjes worden aan de inkom geplaatst om bezoekers warm te maken om op ontdekking te gaan. In elk kastje vindt je een bepaalde geur met informatie over de werking en het gebruik in het dagelijks leven en de industrie.

*Brochure Expo Herba Sacra

Extra info en interessante links voor iedere bezoekers en tips om meer naar huis te nemen.

*Kijkkast met geur

Een confrontatie tussen synthetische geuren, de marketing die er gepaard gaat en de originele geur die we uit ons geheugen hebben gebannen.

*Portret met geur

Bekende en mindere bekende mensen delen met ons hun kijk op geuren en herinneringen.

*I love the smell of used books in the morning.

Hoe de geur van een boek tot stand komt is pure wetenschap en natuur met elkaar verbonden.

*CultuurPashokjes

Beleef met al je zintuigen een andere cultuur.

*Rode kruiddozen

Het rode kruis is voor ons een zegen omdat ze overal zijn waar wij zijn. Ontdek hun onmisbare rode kruiddozen.

*The smell of love : pure nature

Door de geurindustrie kiezen we de verkeerde partner.

*Coffeecorner met herba sacra bord

De meest gekende geur gecombineerd met een moment waarop de bezoeker zijn gedachten kan delen over de expo.Zin in meer ?

Lezing Herba Sacra

We brengen een belevingslezing. Laat je onderdompelen in de werking van het brein, ruik de heerlijkste geuren en laat een nieuwe wereld voor je opengaan.

Van de oudheid tot vandaag weten artsen en apothekers dat  kruiden geneeskrachtige substanties bevatten voor lichaam en geest. Créosa Govaers is passioneel bezig met kruiden en aroma’s en weet als geen ander hoe ze essentiële oliën van kruiden en verse  kruiden kan verwerken in recepten. Ze zweert bij eenvoud en laat zo de kruiden tot hun volle recht komen.

Créosa Govaers is passioneel bezig met kruiden en aroma’s. Deze expo en haar boeken zijn het resultaat van vele jaren experimenteren.

Neem contact met ons op voor een onvergetelijke dag Contact