Betere schoolresultaten door essentiële olie !

De examens naderen stilaan en menig student zoekt een ideale omgeving om totaal gefocust aan de eindstudie te beginnen. Naast een rustige ruimte met veel licht waar alle extra prikkels zoals gsm, televisie, … zijn verwijderd bestaan er ook kruiden en essentiële oliën om alles in goede banen te leiden.

De geuren van kruiden voor opperste concentratie.

Geuren prikkelen onze hersenen en zetten een proces in gang. Casino’s weten dat je er langer blijft hangen en dus meer geld uitgeeft als er een lekker luchtje hangt. Mensen dansen meer en beoordelen de avond beter als ze de geur van sinaas, pepermunt of zeewater ruiken. De geur van pepermunt zou onze fysieke prestaties verbeteren en daar hebben de handige sportdrankjesmannen hard aan gewerkt.

Hoe het werkt; een filmpje :

Thalma Lobel, psychologe en expert op het gebied van lichaamstaal aan de universiteit van New York, heeft een aantal simpele experimenten uitgevoerd. In een winkelcentrum werden bezoekers op verschillende plaatsen benaderd. Ze kregen de vraag of ze een dollar konden wisselen. Op de plaats waar de geur van koffie en croissants hing, waren de mensen vriendelijker en deden ze moeite om het geld te wisselen. Op plekken waar geen lekkere geur hing, werden de onderzoekers wandelen gestuurd.


Tip

Op zoek naar een vakantielief ? Spreek iemand aan waar de geur van croissants hangt. Succes gegarandeerd !


Onderzoeken hebben aangetoond dat dankzij de geuren in schoonmaakproducten mensen ordelijker zijn en alles graag netjes achterlaten. Een leuke test om uit te proberen op je kinderen!


WEETJE

Geurreceptoren bevinden zich niet alleen in onze neus. Ze komen ook voor in onze huid.


ESSENTIËLE OLIE VERDAMPEN, HOE DOE JE DAT?

Er bestaan verschillende elektronische toestellen voor het verdampen van essentiële oliën. De beste toestellen kunnen koud verdampen. Doordat de essentiële olie niet wordt verwarmd behoudt hij het meeste van zijn krachten. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing. Die is bij ieder toestel anders.

Geen toestel in huis ?

Verdamp met een aromabrander met een kaarsje. Ook al gaat de essentiële olie opwarmen door het water dat verhit wordt. Het blijft een makkelijke en doeltreffende manier om een natuurlijke geur in je huis te verspreiden.

Gebruik een aromabrander met een afstand van minimaal twintig centimeter tussen de kaars en de waterschaal. Neem een grote waterkom, bijna tot de rand gevuld met warm water, om daar je essentiële olie in te druppelen. Zo voorkom je dat je waterschaal zonder water valt en barst.


Foelie (Myristica fragrans) is een essentiële olie van het gedroogde omhulsel van de nootmuskaat.

De uitheemse muskaatboom, die in tropische regenwouden groeit, kan tot vijftien meter hoog worden. De geur, die in vele eau de colognes en parfums wordt gebruikt, werkt stimulerend op de hersenen en het hart. Daardoor kun je foelie zelfs als vlugzout gebruiken wanneer iemand in zwijm valt.

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) of dauw van de zee is een kruid dat ik heel veel gebruik.

Rozemarijn stimuleert je bloedsomloop en kan daardoor ook een hulp zijn bij mensen die het altijdkoud hebben. Griekse studenten maakten er kroontjes van en droegen ze op hun hoofd om de leerstof beter te onthouden en voor meer concentratie.

Stop om 16 uur met het verdampen van rozemarijn. Te veel van dit kruid zou je uit je slaap kunnen houden.

Citroen (Citrus limonum) dankt zijn naam aan het Griekse cedromela, wat ‘boom met geurend hout’ betekent.

Door haar verfrissende geur kan citroen de ruimte zuiveren en lichter maken. Je kunt een citroen in tweeën snijden. De schil alleen al geeft genoeg geur af. Maar je kunt ook enkele druppels essentiële olie gebruiken: die zijn heilzaam voor verfrissende concentratie en helder denken.

Grove den (Pinus sylvestris) betekent ‘naaldboom uit het bos’.

Deze essentiële olie is een grote hulp bij luchtwegproblemen, zowel bij de bovenste als de onderste luchtwegen. Mensen die mentaal vastzitten, vinden nieuwe zuurstof dankzij grove den. De olie zorgt voor nieuwe energie, helpt bij een burn-out, stimuleert de bijnieren terwijl dit extract ook heilzaam is bij slapeloosheid. Ideaal om te verdampen op een bureau.

Vergeet niet om regelmatig je benen te strekken en veel water te drinken. Je hersenen zijn er dol op.

Veel succes en veel liefs,

Creosa