De waarheid over huiduitslag en wat je eraan kan doen.

Jeuk, eczeem, allergische reacties, rode huid, huidirritaties. Zoveel soorten waarvan de ene al makkelijker dan de andere te behandelen valt.
Al zoveel jaren zie ik mensen in mijn praktijk met huidproblemen. Het ene na het andere geprobeerd te hebben; van slechte huidspecialisten tot hele goede vakmensen, van crèmes, stinkende zalven en zuiveringsrituelen tot Lourdes en Scherpenheuveltochten. Ik heb het allemaal gehoord

Een huisdokter is niet altijd op de hoogte van alle soorten huidproblemen. Een bezoek aan een dermatoloog kan je helpen de juiste diagnose te stellen.

Een goede huidspecialist neemt …

de tijd neemt om het probleem te bekijken en hij/ zij vraagt naar je geschiedenis en naar je huidige leefgewoonten.

Een slechte huidspecialist bekijkt hopelijk het probleem en schrijft je als hij niet weet wat het is toch cortisonezalf voor zonder je verder door te verwijzen.

Wat is Cortisone zalf ?

Cortison is een natuurlijk steroïdhormoon dat in de lever snel wordt omgezet in het natuurlijke bijnierschorshormoon hydrocortison (cortisol). Cortison kan ook synthetisch gemaakt worden. Aan het eind van de jaren veertig van de twintigste eeuw ontdekte men dat cortison zeer werkzaam is tegen bepaalde gevallen van artritis.

De werking bleek echter slechts van tijdelijke aard.

Bijwerkingen van corticoïden (bijvoorbeeld medrol) op langere termijn zijn:

Osteoporose
Huidverdunning (atrofie) en onderhuidse bloedingen
Huidstriae
Typische herverdeling van het vetweefsel (nek, gelaat)
Spieratrofie (dit is nadelig bij COPD)
Cataract
Slechte wondheling
Hoge bloeddruk (hypertensie)
Diabetes
Bijnierschorsinsufficiëntie

Wat is er aan de hand ?

Wat er op je huid verschijnt is een uiting van van wat er zich
binnen in je lichaam afspeelt.

1)  Foute voeding eet je vaak als je troost zoekt door stress of emotionele situaties.
2) Synthetische producten die je op je huid smeert gaan door je huid en komen in je bloed terecht.
3) Synthetische geuren die je inademt komen in je longen terecht waar de aders en haarvaatjes gevuld worden met onafbreekbare synthetische stoffen.

Nu is je systeem oververzadigd aan stress en producten die je lichaam stress geven omdat alle organen keihard moeten werken om al het vuil te filteren en te verwijderen.

In “Creatief met kruiden en essentiële oliën” vind je heel eenvoudige oplossingen om huidproblemen tegen te gaan.

Je kan het ontdekken in de boekhandel, boekwebshops of bestellen via
http://creosa.be/winkel/

Volgens Marie Madeleine Govaers een gerenommeerde psychoanalytica speelt naast genetische factoren psychologie een grote rol bij het behandelen van eczeem en psoriasis. Studies hebben aangetoond dat bij enkel de eczeem op de huid te behandelen het probleem zich zelden of nooit helemaal oplost. Door de huid optimaal de juiste verzorging te geven en het psychologisch achterliggend probleem aan te pakken verdwijnen 9 keer op 10 alle problemen.

Eenvoudig huidhelend recept

Laat 100 gr verse bladeren geranium (Pelargonium graveolens) die je klein snijdt gedurende 2 weken op een zonnig plekje macereren in sesamolie. Geen verse pelargonium beschikbaar ? Meng 10 druppels essentiële olie in 100 milliliter olie. Dit 100 % natuurlijk huidhelend brouwseltje zal je helpen vele huidproblemen te overwinnen.
Het is geschikt voor groot en klein.

Bij een lang aanhoudend probleem neem je contact op via info@creosa.be. Wij stemmen de remedie persoonlijk op jou af.

We hebben heel veel reacties gekregen en inschrijvingen gekregen voor onze workshop “Zepen, was en badproducten” die ook bijdragen tot minder huidirritaties
daarom een extra datum


Zaterdag 2 december 10-13 uur.
Schrijf je snel in 
info@creosa.be