Fifty Shades Darker met heerlijke zwarte chocolade en chocolade massagecrème.

Valentijn komt dichterbij. En ook al

ben je er misschien op tegen en vindt je dat het ” alleen maar commerce” is, het blijft een dag waarvan ik vind dat er meer van zouden mogen zijn. Een dag waarop je aan iedereen die je lief is zegt

” Ik zie je graag”.

En hoe kan je dat beter zeggen dan met …

Chocolade ! Hoe zwarter hoe beter .

Neem 100 gram zwarte chocolade. Je kan een tablet kopen of callets. Callets zijn chocoladestukjes in de vorm van druppels die heel makkelijk smeltbaar zijn. Kies voor chocolade met minimum 80 % cacao voor een rijke smaak.

Neem 50 gram rode diepvriesvruchten en laat ze ontdooien. Doe dit een pannetje op het vuur met 1 eetlepel suiker en laat deze even inkoken tot je een redelijke vaste massa hebt. Laat het geheel afkoelen. Voeg nu een 1 druppel essentiële olie van limoen al roerend toe voor een extra frisse toets. Mocht er nu nog teveel vocht zijn dat kan je door een zeef gieten. Mix het geheel zodat je een fruitzalfje krijgt. Heb je geen essentiële olie in huis ? Voeg wat zeste van limoen toe; hierin zit essentiële olie van limoen.

Laat je chocolade au bain marie smelten.

Neem nu je vijzel en verbrijzel 4  a 5 zwarte peperkorrels. Als je het graag pikant hebt kan je ook een klein stukje chili of chilipoeder toevoegen. Als het goed fijn is voeg je dit aan je chocolade toe.

Neem hartvormen en giet er een laagje chocolade in. Op de bodem maar ook een beetje op de zijkanten. Dit doe je door rustig het vormpje in je hand te draaien zodat de chocolade aan de zijkant blijft plakken. Zet de vormpjes in de koelkast tot de chocolade gestold is. Je hebt nu nog chocolade over; die heb je straks nodig om je hartje af te werken.

Als de chocolade hard is ga je een laagje fruitvulling op de chocolade gieten. De laag fruitvulling dek je terug af met een laagje gesmolten chocolade. Zet terug in de koelkast om op te stijven.

Pikante chocolade

Als alles gestold is haal je de hartjes uit de vorm en bestrooi je ze lichtjes met cacaopoeder. Een hemels fris, pikant cadeautje.

Eindelijk met zijn tweetjes en tijd voor een heerlijke massage.

Cocos Chocolade Massagecrème

Met deze Cocos-chocolade massage crème wordt het puur plezier !

Benodigdheden:

55 gram cocosolie

2 eetlepels cacaopoeder

175 gram amandel olie

25 gram bijenwas

1/2 theelepel vitamine E

250 ml gedestilleerd water

Eventueel : essentiële olie van zoete sinaas en rauwe gember

Eerst moet je alles netjes afwegen of meten.  Smelt de cocos olie, de bijenwas en amandel olie au bain marie. Zet zeker je vuur niet te hoog; het is niet de bedoeling dat de olie heet wordt.

Neem je gedestilleerd water en voeg hieraan je cacaopoeder toe.  Meng alles goed door met een klopper tot je geen klontertjes meer hebt. Gedestilleerd water is zeer zuiver water, waaruit door destillatie alle anorganische zouten en vele organische stoffen zijn verdwenen. Door gedestilleerd water te gebruiken zal je crème langer bewaren en niet snel aangetast worden door schimmel.

Eens je oliemengsel gesmolten is neem je het van het vuur en voeg je de vit E toe. Vitamine E is een krachtige antioxidant die een huidbeschermende functie heeft.  Neem je mixer en ga voorzichtig je olie mixen, voeg geleidelijk aan je cacaowater toe terwijl je steeds zachtjes doormixt. Je zal zien dat je mengsel nu stilaan begint in te dikken en er als een crème begint uit te zien.

Wil je er nog een extra toets aan geven ?

Voeg dan enkele druppels essentiële olie van zoete sinaas of rauwe gember toe. Allebei geuren en smaken die perfect bij chocolade passen.

Essentiële olie van zoete sinaas gaat een hele hulp zijn bij cellulite of sinaasappelhuid. Met zijn heerlijk ontspannend parfum gaat hij angsten verjagen en je optimaal van je massage laten genieten.

Essentiële olie van rauwe gember geeft met zijn frisse geur toch een heerlijk verwarmend gevoel die de spieren optimaal gaat verzorgen en alle vermoeidheid gaat verdrijven.

Dus :

Kruip wat dichter bij elkaar

Geef elkaar een pakkerd

Als opeens van binnen uit

De liefde volop flakkert

En vind je niet de woorden om

Van alles uit te leggen

Geen nood, het lijf kan af en toe

De mooiste zinnen zeggen

Toon Hermans

Meer recepten :

Koken met kruiden (extracten) te koop in de betere boekhandel en via onze webshop.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *