Geef deze kruiden een vaste plaats in je tuin en geniet het hele jaar van deze aromatische planten.

foto Jan Crab

Begint het bij jou ondanks het slechte weer ook te kriebelen ?

Hier alvast wat nuttige tips voor jou en voor je tuin.

Roomse kamille is een groenblijvende plant met fijngeveerde bladeren met appelgeur, zodevormende kruipende wortelstok en witte bloemen met een gouden, kegelvormig hart.  Plant naast een wegkwijnende plant in je tuin een kamilleplantje. Die zal ervan opknappen, vandaar de bijnaam voor kamille: plantendokter. Het kruidje werkt ontspannend als thee. Op de huid werkt het ontsmettend en herstellend.

Salie is een winterharde, sterk aromatische en groenblijvende plant. Salie kan met zijn houtachtige stengels tot 2 meter hoog worden. Vanaf het tweede jaar komen er witte/roze bloemen op, die grote hoeveelheden nectar produceren. Regelmatig salie eten zorgt voor gezond tandvlees en helpt aften te voorkomen. Het brengt je sympathische en parasympatische systeem in evenwicht en ondersteunt bij pijnlijke gewrichten.

Pelargoniums hebben vochtvasthoudende stengels en zijn vorstgevoelig. Ze hebben geurige bladeren die vervelende insecten en muggen op een afstand houden. Bij huidproblemen en jeukende kinderziekten met vlekjes zal het de genezing bevorderen zonder littekens achter te laten. De bladeren kan je drogen; ze houden heel makkelijk hun geur vast.

meer info over wat plant ik in mijn tuin : Agenda