Provençaalse kruiden voor vaderdag.

Knoflook zal natuurlijk niet ontbreken maar, deze kruiden moet je toch ook zeker gebruiken. Voor alle papa’s en mama’s die graag genieten van een kruidige barbecue !


Van vers bonenkruid (Satureja hortensis), gebruik je de jonge bladeren en kleine scheuten. Knip ze af tot enkele centimeters boven de grond. Tijdens de bloei verharden de scheutjes. Knip na de bloei alle bloemstengels en uitstekende stengels af. Je ziet dan snel nieuwe scheutjes verschijnen.
De gesnoeide takken kun je drogen en als aromatisch kruid op de barbecue gebruiken.


Bonenkruid versterkt je maag, bevordert de spijsvertering, helpt bij darmgassen , zwakke en moeilijke spijsvertering, uitputting en vermoeidheid.

• Provençaalse kruiden
Gebruik hiervoor gedroogde kruiden . 4 delen marjolein, 4 delen tijm, 4 delen bonenkruid, 2 delen rozemarijn, 2 delen basilicum, 1 deel salie en 1 deel lavendel. Meng alles goed door en bewaar in een luchtdichte en donkere container.