Tekort aan vit D, wat doe je eraan ? Klaar voor een nieuwe uitdaging in 2018 ? En win magische cadeau’s !

Nog even en dan gaan we er even tussenuit. Na een spannend jaar met een nieuw boek, nieuwe samenwerkingen en bruisende plannen voor het nieuwe jaar.      Maar, voor het zover is hebben we nog leuke workshops om te ontdekken, tips voor meer vit D en heel veel prijzen weg te geven.

We wensen jou alvast een kruidige Kerst en een gezond Nieuwjaar !

Jij bent niet alleen als je een tekort aan vit D hebt.

Vitamine D is een groep van in vet oplosbare prohormonen, waarvan de twee belangrijkste vormen vitamine D2;  de plantaardige vorm en vitamine D3; de dierlijke vorm zijn. Vitamine D3 kan in het menselijk lichaam worden geproduceerd onder invloed van ultraviolet licht zoals dat van de zon en dat maakt dat vit D eigenlijk in de strikte zin van het woord geen echte vitamine is. In de meeste gevallen is de aanmaak ontoereikend en blijft de mens afhankelijk van de aanvoer uit externe bronnen, vandaar dat het in het algemeen toch als vitamine beschouwd wordt.

Vitamine D reguleert de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de absorptie ervan uit het voedsel in de darmen te bevorderen, evenals de heropname ervan in nieren. Het beïnvloedt het immuunsysteem, de schildklier, onze botten, hart en bloedvaten, onze stemming en helpt bij depressie en het voorkomen van bepaalde vormen van kanker.

Avocado zit bomvol antioxidanten en vitaminen A, B-complex,C, D, E, K, ijzer, kalium en magnesium.

Maak je graag een guacamole ?

Vind je het ook vervelend als je avocado verkleurt ? Wel ik kwam iemand tegen van foodparing, Bart Praet en hij heeft een bijzondere aubergine gekweekt. Een groene die niet verkleurt als je hem aansnijdt.

Benodigdheden :

1 groene aubergine

avocado olie

olijf olie

peper en zout

Was en snij je groene aubergine in kleine stukjes. Voeg ze samen met wat olijfolie en een beetje avocado olie in een blender. Blendt tot je een mooie structuur hebt en smaak af met peper en zout. Lekker !

Lees meer over onze opleidingen die starten in januari en maak in 2018 een nieuwe start ! Inschrijvingen voor de basisopleiding aromatherapie en de opleiding aromatherapie in de zorgsector sluiten af op woensdag 20 december 2017.

Opleidingen

Nog zo’n lekker hapje, de aardpeer

Deze wortels bevatten fructanen, biotine, calcium, ijzer, natrium en inuline, die niet alleen mensen met diabetes mellitus ten goede komt. Ook is bekend dat de wortels geen nitraten opslaan.

Was en snij de aardpeer in schijfjes zonder ze te schillen. Bak in hete olijfolie met peper en zout. Gebruik op salades, pasta, … .

WIN  ! WIN ! WIN !

Het eindejaar nadert dus zijn er extra veel cadeautjes te winnen !

De kruidige en meest aromatische webshop van België http://www.palmarosa.be heeft een magische theepot. Je plaatst simpelweg de theepot op een kopje en de thee loopt langzaam in je kopje.

En je kan er eentje winnen ! LEES VERDER, …

Wij geven ook nog 2 pakjes heerlijke thee van Jeanne Gennar weg !

Take five, witte thee met sinaasappelstukjes, kaneel, citroengras en oranjebloesem.

Back to black; zwarte thee met cacaoschil en crisps, gedroogde banaan en mango.

En omdat de kerstvakantie eraan komt hebben palmarosa en Creosa Aroma Experience samen een leuk pakket gemaakt voor mama en kind om leuke bruisballen te maken. Ook geschikt voor papa’s 🙂 !

Leuke boeken bestellen ! http://creosa.be/winkel/

Creatief met kruiden en essentiële oliën

ISBN 9789022334126 | 175 blz. | € 19,99 | Paperback Uitgeverij : M books

Koken met kruiden(extracten)

ISBN 9789059087835 177 blz. | € 27,50 | Gebonden

Davidsfonds Uitgeverij

Wil je een van deze prijzen winnen ? Stuur dan voor zondag 17 december een mailtje naar info@creosa.be met het antwoord op deze vraag :

Welk product staat links van het boek Creatief met kruiden en essentiële oliën op onze webshop ?

Tip http://creosa.be/winkel/

Fijne feeestdagen !